Grevinnan och betjänten :-)

imag0417_1325357 (MMS)

Ett måste på nyår.


1 vecka kvar =D

imag0412 (MMS)

Tada!! Väskorna är nu framtagna =) Hjälp vad tiden går fort, om en vecka åker vi! Packlistorna är nästan klara och jag har börjat lägga fram lite saker som ska med. Känner att resfebern sakta men säkert börjar smyga sig på... Jag har börjat oroa mig för allt hemskt som skulle kunna hända... barnen gör sig illa/blir sjuka, vi tappar bort nån på flygplatsen, blåsmaneter, barnen blir bortrövade av nån hemsk liten thailändare och blir sålda på svarta marknaden o s v. Jag har en tendens att måla upp saker i huvudet och sedan oroa mig för det. Jättejobbigt! =( En av mina dåliga sidor... Aja, jag ska försöka tänka på allt skoj vi ska vara med om istället =) Nu ska jag börja förbereda lite inför nyårsmiddan. Gott Nytt På er vänner!!


Syster 19 idag!

Grattis på födelsedagen kära lillasyster!!

Fortsatt skruttig...

imag0410 (MMS)

Lilla Ellan e inte mkt piggare i dag =( Men hon orkar ge dig en liten vink ;-) Tempen pendlar mellan 39.0 och 40.3 Jag har just ringt och ställt in vårt nyårsfirande i morgon... Vi skulle ha varit på middag hos våra vänner Micke och Johanna, men vi får ta och fira nyår bara familjen istället. Vill inte åka iväg när Ella e så skruttig. Ikväll ska jag och Emil åka till Edsbro och gratta Tove som fyller år i morgon. Ella får vara hemma med Magnus och vila. //Hej på ett tag!


Snabbshoppat...

imag0408 (MMS)

Hej!! Efter jobbet tog jag och Emil en tur ner på stan för att shoppa lite på Åhléns. Vi var inte ensamma om man säger så ;-) Det fick bli en snabb shoppingsväng. Jag hittade lite "bra att ha" saker inför resan. Bl a en flaska solskydd till mig och Magnus. Rea var det på den oxå =) Sen mötte vi upp Tove och åkte hem. Morfar fixade middan, pannbiff, potatis och champinjonsås mumma. Ella lilla gumman har haft hög feber nästan hela dan. Efter hon sovit middag var den uppe i 40,2 =( Vi tar det lugnt ikväll och myser i soffan.


Skitbaciller!

I dag fick Ellaskruttan feber.... igen!! Gumman har varit krasslig mycket den här hösten =( I morgon kommer morfar och mormor å pysslar om henne lite.

Efter middan öppnade vi en av alla chokladaskar som vi har ligger i skåpet...ingen bra idé. Jag har lite svårt för det där med att bara ta en :-/ Så det blir ett pass crosstrainern ikväll med, så fort jag e klar med det här inlägget!
Kram på er!!

SOS och svullen mage...

Halvligger i soffan och tittar på S.O.S - en segelsällskapsresa. Tycker det är en förbaskat rolig film! =)
När den e slut och jag smält maten lite, ska jag ta mig ett pass på crosstrainern. Känner att formen inför beach - Thailand 2012 lixom försvann under julhelgen ;-)

Kvällsmys

imag0406 (MMS)

Sagostund innan läggdax :-)


Vart e sladden?

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från gårdagen men kamerasladden e på vift tydligen... :-/ Vi hade i alla fall en mycket trevlig em/kväll!!
Vi var nyss in på netonnet.se och beställde en ny kamera =) Fler megapixlar, bättre zoom, större minne, HD-inspelning och lite annat skoj. Vi tänkte att det kan vara kul med en ny och bättre kamera nu inför resan.
Snart ska jag ta och packa lite....Vi ska sova hos Magnus föräldrar ikväll. Vi börjar båda jobba tidigt i morgon och för att barnen ska slippa gå upp kl 05.00 får dom sova ut där istället. Så åker jag och hämtar dom när jag slutat sen mitt på dan =)

Lite bilder från dagen!

En glad liten trollunge =)
Ella och Tove
Massa mat!
Mor och dotter.
Ingrid och Ella.
Tomten på besök.
Far och son.
Paketöppning.
Syskonbild.
Tågbygge =)
//Nu blir det sussa sängen!

God Jul!!!

God morgon!
Det vart ingen vinst i går =( Sofia vann dock 100 kronor. Jag satt och hoppades på en ny bil, det hade vart nåt det!
Jultomten hade varit här i natt och lämnat julklappar under granen =)
Emil kan inte sluta le när han öppnar "Molly tåget" som han längtat efter.
Han har lekt med sina nya tåg hela morgonen. Tidför frukost har han inte heller ;-)
Ellan tyckte det var skoj att öppna paket och hon såg lika glad och överraskad ut varje gång =)
Här drar hon i väg med sin nya skrållanväska.
Idag ska vi åka till mina föräldrar och fira jul. Ska snart gå ut i köket och fixa i ordning lite RisalaMalta och ta med. I morgon kommer Magnus föräldrar, syskon och barnens kusiner hit och firar med oss.
Hoppas du får en fin julafton!
//God Jul!

Dan före Dan!!

imag0404 (MMS)

Vi har tänt ljus och laddar inför att ha Uppesittarkväll med våra grannar Kim och Sofia och deras lilla dotter Mira. Jag var lite osmart och öppnade vår paradisask. Skulle ju bara ta EN till kaffet efter middan...ja eller hur? ;-) En blev helt plötsligt FYRA! Men det är ju tur att det finns 2 lager... Idag har vi städat och fixat lite här hemma. Slagit in sista klapparna, gjort julskinka nr 2, rullat tryffel, dammsugit, plockat, tvättat och tränat. Magnus har byggt en liten frigolitkoja till den lilla kissen som den kan krypa in i. Nu e det bara hoppas att det är vinstlotterna man köpt till kvällens bingolotto =)


Vilsen kisse...

Pustar ut i soffan nyklippt och med lockat hår, efter en intensiv dag. Allt gick bra och jag hann allt jag skulle... förutom att hämta passen. Det får jag göra nästa vecka istället.

Den stackars lilla kissen som hälsat på oss hela veckan, satt i morse och skrek förtvivlat på vår parkering =( Det gjorde lite ont i hjärtat, så nu har vi givit den mat och fixat en liten sovplats åt den på vår altan. Ska sätta upp lite lappar i morgon bl a på flygis tänkte jag. Hoppas någon ser lappen och kan komma och hämta sin saknade katt. Om vi inte hört något efter helgen funderar vi på att kontakta katthemmet. Tycker så synd om den=( När jag gav den mat åt den kraken upp alltihop på nolltid och var jättekelig.
Vet du någon som kanske saknar en liten grå katt?

Laddar inför morgondagens bestyr.

Nu har jag kört ett pass på crosstrainern. Tog ut mig fullständigt, så nu belönar jag mig med lite glögg och pepparkakor =)
Måste ladda batterierna till i morgon. Då ska jag uträtta en massa ärenden bl a kompletteringshandla lite julmat, hämta ut mitt och Ellas pass,  titta in en sväng på jobbet och äta lunch där, överraska en god vän och klippa mig hos frissan. Tur att båda mina föräldrar är lediga i morgon och så snälla att dom passar barnen åt mig mitt i julstöket!
Dessvärre blir det nog ingen tidig nattning av barnen ikväll, då båda två somnade på eftermiddan...
//Hoppas du får sova gott!

Nu är rullandet i full gång :-)

imag0399_1324458 (MMS)

Dock är det bara jag som rullar. Emil och Ella väntar på att få smaka.


Ledigt fram till jul!

Go morgon!
Nu har jag semester, ända fram till julafton =)
Jag och barnen sitter under varsin filt i soffan och myser. Vi har ätit frukost och läst böcker. (Kommer dock behöva dammsuga upp en del smulor i soffan sen). Men det gör inget.
Dagens planer är att bara ta det lugnt och småfixa lite. Slå in lite julklappar och rulla köttbullar.
//Ha en fin dag.

oväntat besök...

imag0396 (MMS)

Emil och Ella står i fönstret och tittar på katten som börjat hälsa på hos oss. Sista dagarna har den synts till flera gånger. Det var tur att jag satt där jag satt, när jag var på toaletten inatt och den rackaren hoppade upp på fönsterbläcket utanför och fullkomligt skrämde livet ur mig! (Ni som varit hem till oss vet att man har fönstret i ryggen när man sitter på toa). Emil tycker att katten ska gå hem till sin mamma och pappa. Ella verkar tycka att den är ganska lattjo. Hon pekar på den, skrattar och säger "titta mao". Vet inte om den hör hemma nånstans eller om den är vild, då den inte har något halsband... //Ha de bra!


Julpyssel

imag0392 (MMS)

Idag när jag hämtade Emil på förskolan fick han ta med sig allt julpyssel han gjort. Bl a har han gjort den här fina ljushållaren! (Ljuset har Emil stöpt med morfar) Jag tycker det är jättekul när man får ta hem pyssel som barnen skapat själva =)


SlappSöndag

imag0386 (MMS)

Dagen outfitt: pyjamashäng med igenkorkad näsa och så lite huvudvärk på det! Gårdagen var jättebra=) Vi hade jätteskoj i badhuset och åt sedan mycket gott hemma hos svärföräldrarna. Emil och Lukas simmar (sprattlar) runt som två glada fiskar med badpuffar på armarna. Det bådar gott inför Thailandsresan. När vi kom hem på kvällen frös jag som sjutton och Ella hade 39.5 i temp! Jag tror Ella har fått en reaktion nu på 18 månaders sprutan hon fick för 10 dagar sen. Hon har haft feber hela dagen ida skruttan. Själv har jag känt mig frussen och är täppt i näsan. Men jag börjar känna mig piggare nu, så orkar nog ta mig till jobbet i morgon ialla fall=) Jag fixade julskinkan på förmiddan, så ikväll blir det skinksmörgås och ett glas julmust! Ha en fin 4:e advent =)


Inga blåsor =)

Efter en noga undersökning av barnen, ser vi att alla blåsor försvunnit! Jippie, då kan vi åka med Annika, Stefan och kussarna till badhuset idag =)
På eftermiddan ska vi till Rådmansö och kalasa (igen) för Magnus pappa. Men den här gången är vi inbjudna ;-)
Sitter och försöker få i mig lite frukost. Men är inte så hungrig. Är nog fortfarande mätt efter julbordet igår. Tänk att man (iaf jag) alltid äter lite för mycket när det är buffé....
//Ha en fin lördag vänner!!

provdocka?

Det här är en vanlig syn hos oss numera. Ella gillar att prova övriga familjens skor, mössor, vantar och ja...alla andra kläder hon får tag i. Det betyder också att vi har skor och pinaler ÖVERALLT i huset ;-)
Ikväll kommer mina föräldrar och syster hem till oss. De ska vara barnvakt medan jag och Magnus ska i väg till Svanberga på julbord med hans jobb.
//Ha en fin Fredag =)

Morgonkaffe & fler blåsor

Go morgon!
Det är inte mycket som slår dagens första kaffekopp ;-) Idag är den välbehövlig. Ellan sov ovanligt dåligt inatt, vilket betyder att jag med gjorde det... Aja, är hemma och vabbar resten av veckan. Då gör det inte så mycket om jag går runt och gäspar hela dagen.
Igår ploppade det upp höstblåsor på Emil också =( Febern har iallafall gett med sig, det är ju skönt. Barnen är rätt pigga ändå, så idag tar vi en liten tripp till mamma som är ledig.

Tjuvstartat....

Det vart en riktig slappardag igår. Emil hade feber hela dan stackaren =( Han spenderade större delen av dagen med tv-tittande i vår säng. Jag hasade runt i pyjamasbyxorna tills det var dags att göra middag...

Då det inte blev något luciafirande för oss, tjuvstartade vi med att klä julgranen istället =)
Jag hade velat ha en kungsgran i år....men eftersom Ellan pillar på allt så väntar vi med det ett år till. Vi får dras med vår gamla plastgran ;-)
Ellas ögon vart stora som pingisbollar när vi öppnade lådan med pyntet!
Emil var mycket koncentrerad när han hängde upp pynt.
Idag mår Emil bättre. Han har nästan ingen feber och orkar leka lite. Ella fick några blåsor till på händerna igår. Så vi får stanna hemma tills blåsorna försvunnit.
//Hej på ett tag!

Vabbar...

Blir inget lussefirande för oss idag =( Emil fick 40 graders feber inatt och i morse upptäckte jag några blåsliknande prickar på Ella. Vet inte om det kanske kan vara höstblåsor hon fått, får se om det blossar upp flera under dan.
Vi får fira Lucia hemma i pyjamas i dag istället ;-)

Full rulle ;-)

Kom hem halv fyra, tände brasa, lagade middag, fixade disken, packade blöjor och välling mm, bytte om på mig och barnen, packade i ordning barnens luciakläder till i morgon och for sedan i väg till Rådmansö. Magnus pappa fyller 60 i dag! Vi och Annika, Stefan, Lukas och Linnea och Magnus bror Stefan åkte dit och överraskade honom med sång, paket och jättegod smörgåstårta som Annika gjort. Vi kom hem för ett tag sen och nu ligger jag i sängen. Snart dax att sussa =)

Pysseldag =)

Idag har jag och Emil varit till Åsa och Andreas och julpysslat! Magnus och Ella skulle också ha följt med, men Ella var fortfarande lite skruttig =( Dom fick stanna hemma och frosta av frysen istället ;-)
Ja, Emil och Leon var inga jättepysslare precis...
Dom ägnade mest tid åt att leka med legot...
Jag, Åsa och Tilda bakade pepparkakshus, makroner och målade gipsfigurer att hänga i granen. Jag fick Emil att måla iallafall en gipsfigur och trycka fast några godisar på pepparkakshuset.
Pepparkakshusdelar ;-)
Limning av husdelar.
Lite godismonterning =)
Målning av gipsfigurer.
Det var en himla mysig pysseldag!
Magnus hittade en låda med hemkokta kräftor när han frostade av frysen, så gissa vad vi snart ska mumsa i oss ;-)
//Trevlig kväll =)

Skruttig tjej...

Vi skulle åkt på kalas hela familjen till Rimbo idag. Magnus brors flickvän Madde fyller 30! Men det vart bara Magnus och Emil som kom iväg. Ellan e skruttig, så vi stannade hemma. Vet inte om det är en förkylning eller en reaktion på 18 månaderssprutan (mässling, röda hund, påssjukan) hon fick i Torsdags eller en blandning av båda. Hon har fått röda små prickar över hela kroppen, feber och är dessutom kletig i ena ögat =(
Nu ligger hon och sussar i soffan.
*************************************************************************
Jag håller på att koka chokladkola, tvättar och fixar med lite småplock.
Det är jag som ska stå för julgodiset på julafton, å jag tänker inte spara på krutet ;-)!!
Lämna gärna tips på julgodis i kommentarfältet.
//HejSvejs!!

Plåtburkspresent!

imag0368 (MMS)

Dom här kläderna köpte jag för min plåtburk med 5:or =) Tack än en gång mina flickor! Ser ni den tjusiga spegeln i bakgrunden? Passar fint i sovrummet, hahaha. Nä den och den vita hyllan ska in i Ellas rum, har bara inte fått tummen ur än ;-)


Stöd Cancerfonden

Om Cancerfonden

Cancerfonden är en fristående ideell insamlingsorganisation med visionen att cancer ska kunna botas. Målet är att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. Cancerfonden arbetar med forskningsfinansiering, opinionsbildning samt kunskapsspridning och är den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning. Cancerfonden har inga statliga bidrag utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag.

(Upp)

Fakta om Cancerfonden

  • Cancerfonden bildades 1951 och firar 60-årsjubileum 2011.
  • Morri Nidén och Ebba Andersson lade grunden till Cancerfonden. De hade båda drabbats av cancer och överlevt.
  • Under 60 år har Cancerfonden samlat in 7,2 miljarder kronor och avsatt 7 miljarder kronor till svensk cancerforskning.
  • Cancerfondens vision är att cancer ska kunna botas.
  • Det övergripande målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva i cancer.
  • Cancerfondens ändamål är forskningsfinansiering samt opinion och kunskapsspridning.
  • Cancerfonden är den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning.
  • 2012 avsätts 391 miljoner kronor till svensk cancerforskning.
  • 17,6 procent av insamlade medel gick till kostnader för insamling och administration år 2009 (senaste siffrorna från Svensk insamlingskontroll).
  • Cancerfonden får inga statliga bidrag utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag.
(Upp)

Cancerfondens julkampanj

Tillsammans kan vi ge alla ett gott nytt år. Varje år.
Julen närmar sig med stormsteg och med den följer ett nytt år. Men för de 50 000 personer som under året insjuknat i cancer kommer högtiden inte att bli sig lik. För dem har uttrycket ”gott nytt år” fått en helt ny innebörd. Cancerfondens mål är att alla, både cancersjuka och deras nära, ska få uppleva en god jul och ett gott nytt år. Varje år.

Skänk en julgåva
Skänk ett valfritt belopp och bidra med värdefull tid till alla som berörs av cancer. Skänk julgåva

Köp Cancerfondens jullotter
Cancerfondens jullott kostar 100 kronor och levereras med ett fint omslag. En uppskattad julklapp med chans att vinna mat för ett helt år, en drömresa eller upp till en miljon kronor. 
Köp jullotter

Sms:a JUL till 72988 för att skänka 50 kronor och bidra till att fler får uppleva en god jul och ett gott nytt år.

(Upp)

Kort historik om Cancerfonden

1951 grundades Cancerfonden på initiativ av två privatpersoner: herrekiperingsdirektören Morri Nidén och hemmafrun Ebba Andersson. De kände inte varandra men hade en sak gemensamt  – båda hade haft cancer och blivit botade.

Genom sina cancersjukdomar hade Morri Nidén och Ebba Andersson kommit i kontakt med cancerforskare och visste att många fler skulle kunna överleva om det forskades mer. Lösningen var insamlingar och en organisation som kunde slussa pengar till forskarna.

Riksföreningen för kräftsjukdomarnas bekämpande grundades den 20 juni år 1951. 1982 bytte organisationen namn till Cancerfonden.

(Upp)

Framsteg inom cancerforskningen

Sedan 1951 har överlevnaden i cancersjukdomar fördubblats. I dag är den relativa femårsöverlevnaden för alla cancerdiagnoser sammantaget cirka 67 procent. Den relativa tioårsöverlevnaden är nästan 60 procent.

Främsta orsakerna till den ökade överlevnaden är nya och förbättrade diagnos- och behandlingsmetoder samt preventionsinsatser som underlättar tidig upptäckt av cancer.

(Upp)

Fakta om cancer

  • Varje år ställs cirka 54 000 cancerdiagnoser i Sverige.
  • I Sverige lever idag cirka 400 000 personer som har eller har haft cancer.
  • Cancer är den näst största dödsorsaken i Sverige.
  • Ungefär var tredje person i Sverige kommer någon gång under sin livstid att drabbas av cancer.
  • Av dem som drabbas av cancer i Sverige idag överlever cirka 60 procent, siffran varierar dock mellan de olika cancerformerna.
  • Överlevnaden ökar hela tiden tack vare nya och förbättrade diagnos- och behandlingsmetoder samt preventionsinsatser som underlättar tidig upptäckt av cancer.
  • Ungefär två tredjedelar av dem som drabbas av cancer är över 65 år, risken för att drabbas ökar med stigande ålder.
(Upp)

Infographics



Ladda ner den här bilden(182 KB)


Go morgon busväder & älskade fredag!

imag0365 (MMS)

Vilket busväder det är ute! Magnus fick vända och åka hem igen. Han måste åka båt en bit till jobbet och det går inte idag. Men skönt för barnen som får en ledig dag hemma =) Hahaha...visst ser det ut som att Ella verkligen vill sitta och mysa hos mig va? ;-) Hon älskar kameror och vill ju såklart försöka få tag i den. Å det är fredag i dag hörni!! Det var en karl som skrapade fram 5 miljoner på triss nu på tv4 nyhetsmorgon. Så hans helg började ju bra! (Ps: Om man vill kika på vad min kusin Lotta har för sig där borta på andra sidan jordklotet så kan man gå in på hennes blogg: lottach.blogg.se) //Ha en fin dag vänner!!


Inget Grey´s och ett pinsamt erkännande...

Jaha...inget Grey´s anatomy på tvn ikväll =(  Får vänta ända till i vår!! Kanske man skulle ta och titta på lite inspelade avsnitt av Hem till gården istället. Ja...de e sant, jag spelar in Hem till gården varje dag! Sen tittar jag på det när jag inte har något annat att göra...(Känner hur jag nästan rodnar lite)
Aja, man får ju bjuda på lite pinsamheter ibland oxå ;-)
//Gokväll!

Adressbok

Go morgon!
Igår kom våra julkort som jag beställde för ett tag sen. Jättefina blev dom=) Då är det ju bara adresserna som ska skrivas kvar....VARFÖR har jag inte en adressbok med alla adresser sparade!!?? Samma sak varje gång...fram med datorn och börja söka på eniro :-/ Den här gången SKA jag spara alla adresser. Å kanske köpa en adressbok också ;-)
//Ha en fin dag =)

Knäcka nötter.

imag0364 (MMS)

Titta vilken söt liten "julhink" jag hittade på flygis idag. Passade på att köpa en nötknäckare också, för nån sån har vi inte. Jag tänker mig att det måste ju vara nyttigare att knäcka lite nötter när man är sötsugen, än att tulla i pepparkaksburken ;-) Fick förresten mina doftljus från partylite idag!! Nu doftar det himlans gott här hemma =)


=)

imag0362 (MMS)

Knäck har jag gjort oxå!


2:a advent

imag0360 (MMS)

Idag har vi varit på jakt efter två nya adventsljusstakar. Vi har lyckats paja två stycken den här veckan! En hade visserligen några år på nacken och var inte i det bästa skicket. Men en köpte jag nu när vi var till Ullared. Så det var ju typiskt.... Det var inte det lättaste att få tag i några nya inte. Jätteurplockat på alla ställen vi var in i. Men till slut köpte vi två på Järnia. Dom fick duga ;-) Annars har jag ägnat dagen åt att plocka tillbaka allt i garderoben som vi flyttade tidigare i veckan. Å så har jag hunnit med ett pass på crosstrainern också, jätteskönt!


Kalasat & kavat kusin!

Nu har vi varit till Edsbro och kalasat hos mamma och pappa. Det bjöds på potatisgratäng, lufttorkad skinka, kelknöl (osäker på stavning), sallad, bröd, oliver mm. Till fikat fick vi cheesecake och mormors goda småkakor!
Passade på att krama om min kusin Lotta ordentligt, som på måndag reser till Nya Zeeland i minst ett halvår...ensam! Hon e bra modig hon, det skulle aldrig jag våga (fegis som jag är)
Ett par vänner till mina föräldrar, Janne och Ulla kom också dit. Dom har jag känt sedan jag föddes =)  Det var trevligt att hinna prata med dom en stund innan det var dags för oss att åka hem till välling och nattning.
//Trevlig kväll på er!!

Matkoma!

Ligger i sängen i totalt matkoma! Kom hem för snart en timme sen. Har haft planeringsdag med jobbet och ätit julbord ute på Marholmen. Som vanligt när det är buffé, åt jag på tok för mycket ;-) Men det var ju så himla gott!
Bäst man tar och sover lite nu. Imorgon blir det mera mat och fika när vi ska på kalas i Edsbro, och fira min pappa och mormor som fyller år. Å på söndag ska det ut och springas!!!
// Sov så gott.

Böda camping & träningstorka...

Sitter och slötittar på Böda camping på 5:an....hahaha vilka roliga människor det finns!
Det tog 5 timmar för några stackare att sätta upp ett förtält =)
*************************************************************************
Jag har varit helt usel på att träna numera. Sist jag stod på crosstrainern var förra tisdagen!!
Dåligt...dessutom har jag käkat antingen pepparkakor eller lussebullar varje dag den här veckan. Måste ta mig i kragen och träna i helgen! Ska ju ha bikini om 1 månad.... å i Thailand finns ingen vass att gömma sig i haha ;-)

RSS 2.0