Projekt ommöblering forts...

Jodå, vi fortsatte i kväll igen. Magnus rev väggen i barnens "gamla" rum och sen flyttade vi in våra sovrumsmöbler =) Ellas rum (vårt gamla sovrum) börjar också bli klart. Va skönt det ska bli när allt är i ordning. Det är fortfarande en del småpickel kvar.
Emil och Ella ville ju såklart också "hjälpa" till ;-)
Nä, nu har jag inte tid med det här... Nu börjar Grey´s!!! =)

Middagsbus & ommöblering

Go kväll!
När vi hade ätit middag, satte jag mig med Emil i soffan en stund och Magnus tog en dusch.Då hör jag efter ett litet tag "mmmmm, namnam".... Jag går ut i köket och där har Ella klättrat upp i Emils stol och äter upp det han inte orkade.
..
Men när det började huggas in på rödbetorna var det dags att rycka in....
Tror att vi i fortsättningen får duka av bordet direkt när vi ätit klart ;-) haha.
***************************************************************************
Förresten har vi påbörjat ett nytt projekt i kväll. Omfördelning av sovrum. Så att Emil och Ella får varsitt rum och jag och Magnus får det största rummet =)
Emils rum vart nästan klart. Det ska upp gardiner, lampor, hyllor, några fler leksaker och lite annat smått bara.
Före: (fotade mitt under urplockningen av garderoben)
Efter:
//Tror jag kommer sova gott i natt ;-)

Ooooops....

Kom hem från jobbet idag och när vi klivit in tycker jag att det känns lite kyligt. Inte så konstigt då jag inser att jag glömt sätta på luftvärmepumpen innan vi åkte hemifrån i morse.... Bara 17 grader, brrr. Medan jag tände en brasa i kaminen kurade Emil ihop sig i soffan med en fleecefilt och en leksakstidning. Ella däremot passade på att röja i badrummet. Dvs riva toapapper i småspintar! ;-)

Pepparkaksbak

Så här såg det ut under vårt pepparkaksbak idag. Emil var en
hejare på att kavla!
Ella var dock mest intresserad av att försöka få upp tuben med kristyr.
********************************************************************
Jag skulle sätta ljus i en gran utanför ytterdörren på fm. Men såklart funkade inte ljusen =(
Får försöka inhandla  nya i veckan. Å andra sidan var det kanske lika bra, för granen hade väl säkert blåst iväg... Verkar ju inte bättre än att stormen Berit nu anlänt.
//Ha de gott!

1:a advent!

imag0352 (MMS)

Igår kväll bakade vi lussekatter. Inte världens vackraste kanske, men goooda. Fyllde dom med mandelmassa och russin =) Idag vankas det pepparkaksbak. Kan inte ha degen kvar i kylen längre. Jag går och småäter från den hela tiden! Hoppas du får en fin 1:a advent!


Glömde...

imag0346_1322317 (MMS)

Just de...Glömde visa dom här fina tomtarna jag såg på marknaden....Å nu sitter jag ju såklart och ångrar att jag inte köpte 2 =( Typiskt!! Nej, nu ska jag gå och tända en brasa. Känner mig lite ruggig. Å så ska jag krama lite försiktigt på min stackars karl som ligger ledbruten i soffan, efter att ha spelat fotboll för första gången på drygt 1 år. Dessutom var det innomhuscup ;-) //Ha en fin kväll!!


Pyssel och en liten marknad.

imag0347 (MMS)

Idag har Emil varit med morfar och mormor till Edsbros byggdegård. Där var det julpyssel och fika =) Emil gjorde bl a den här fina apelsinen (med lite hjälp av morfar). Medan Emil var i pysslartagen åkte jag och Ella till Hallstavik. Där träffade vi min lillebror och gick på julmarknad. Det var nog den minsta julmarknad jag sett, haha... Typ 7-8 stånd och några barn som var utklädda till lucior och tomtar. Men det var ändå mysigt. Vi gick hem till Johan och åt lussekatter efter det snabba marknadsbesöket.


Äntligen!!!

imag0342 (MMS)

Nu har jag tjuvstartat med julpyntet=) Slutade tidigt och var hemma vid halv tre. Då åkte dammtrasan och pyntet fram. Åh nu är det sååå mysigt och juligt här hemma, love it!! Emil har suttit i köksfönstret och tittat länge på sitt fina jultåg med blinkande lampor. Vi köpte det förra julen på väddö möbler. Har du också tjuvstartat eller kan du hålla dig till söndag? =)


2:a sprutan avklarad!! =)

Vi har nyss kommit hem från Jolarkliniken. Nu har barnen fått sin andra vaccinspruta mot hepatit A och B. Det gick mycket bättre än förväntat. Emil fick 2 tatueringar med sig för att han var så duktig.
Gjorde kaffe nu när vi kom hem, men jag vet inte hur jag måttade riktigt. Starkt som tusan vart det. Hoppas jag kan somna sen, för i morgon börjar jag tidigt...
Å i morgon är det fredag =) Älskar fredagar!!

Pepparkaksdeg

imag0338 (MMS)

Jag har för första gången i mitt liv gjort egen pepparkaksdeg!! (Stolt) Hoppas det blir goda kakor av den. Degen var i alla fall jättesmarrig ;-) Ifall någon är intresserad av receptet så kommer det här: *200 g smör *1,5 dl sirap *3 dl socker *1,5 dl grädde *1 msk kanel *1 msk ingefära *1 msk bikarbonat *0,5 msk malda nejlikor *12 dl mjöl Smält smör och rör i socker och sirap. Häll över i en bunke. Rör i grädden och kryddorna. Blanda bikarbonaten med lite av mjölet och rör i. Häll sedan i resten av mjölet, men spar lite till utbakningen. Låt vila övernatten. Degen klarar sig i kylen i ca 1 vecka. Arbeta med degen och kavla ut den. Tryck ut figurer och grädda sedan på plåt med bakplåtspapper i 200 grader i ca 5 minuter. ********************************************* Å snart är det Grey´s!!! Har längtat hela veckan =)


Tränat =)

Ikväll har jag haft en  30 minutersdejt med min gode vän Crosstrainern ;-)
Det är ett av våra bättre köp vi gjort. Använder den rätt ofta. Framförallt nu när det blir mörkt så tidigt ute (då törs jag ju inte ut och springa mörkrädd som jag är....)
Nu har jag tänt ljus och bäddat ner mig i soffan med en kopp te.
//Trevlig kväll!

Roxenmo skincare!

Idag är jag riktigt måndagstrött... E nästan alltid lite segstartad så här i början på veckan. Skulle behöva gå till min vän Therese och få en behandlig av något slag. Hon är utb hudterapeut och har en egen salong här i Norrtälje=) Måste boka en tid innan Thailand, så hon kan färga mina bryn och fransar. Kika gärna in på hennes hemsida www.roxenmoskincare.se
// Ha de gott!

Ljusparty och en sväng ut till Malsta...

Nu har jag landat i soffan hemma. Fanns ju en massa goa doftljus på partyt idag. Men jag behärskade mig och köpte bara två förpackningar teljus. En med doft av snöbär och en med kanel/lagerblad. Ellan höll sig rätt lugn faktiskt =) Tuija bjöd på nybakta scones med ost och marmelad, pepparkakor och choklad. Det föll dottern i smaken ;-) Tuija har två papegojor också, dom var Ella in och hälsade på några gånger.
************************************************************************************************
Innan jag åkte till Tuija var jag ut till Johanna i Malsta och hämtade min present som jag fick av tjejligan förra helgen. Har ju glömt att berätta vad jag fick.... Jag fick en flaska champagne och en plåtburk innehållandes en rackarns massa femkronor!!
För att jag skulle slippa bära runt på allihop under kvällen, så var Johanna (som var sjuk och åkte hem tidigt) snäll och tog med sig det hem. Så när jag åkte hem från ljuspartyt var jag till banken och satte in pengarna. Nu ska jag köpa mig något riktigt fint =) Tack så mycket tjejer <3

Julpynt

I dag har jag känt mig lite piggare. Gick och la mig samtidigt med Emil i går kväll, så jag somnade väl runt 21 tiden.
Jag åkte in till Norrtälje på em idag, själv, utan barn. Rätt skönt att få strosa runt i lugn och ro. Jag var in på rusta en sväng och skulle köpa en jultomte till Ellan. En sån med LED lampor i som man hänger i fönstret. Emil har redan en snögubbe, så nu ville jag att Ella också ska nåt att hänga i sitt fönster nästa helg. Meeen det vart ju inte bara en tomte... Älskar julpynt!! Kan inte låta bli!! Jag kan gå runt och kika hur länge som helst. Magnus bara suckar åt mig ;-) haha..
Ni vet hur amerikanerna pyntar sin hus och tomter till julen....Jag vill också!! Tycker det är sååå fint (i lagom mängd såklart, kan ju lätt bli överdrivet). Men skulle jag försöka med nåt sånt skulle Magnus få spader!! Aja, de fint med lite lampor i en gran på tomten också =)
Imorgon ska jag på ljusparty, längtar. Behöver fylla på ljusförrådet till julen.
//Hej på ett tag!

Ella fixar egen pannkakssmet!

imag0333_1321695 (MMS)

Ella fixar egen pannkakssmet!


Risig =(

Så här kan det se ut när vi äter yoghurt till mellanmål!
Jag skulle egentligen ha åkt hem till min kusin Ida ikväll och umgåtts med mina tjejkusiner. Men har känt mig risig hela dagen och knaprat iprén. Ella e hostig och snuvig, så det kanske är nått på g.... Det får bli en lugn kväll hemma istället. Ska nog tända en brasa och massa ljus =) Myyyys!!
//Önskar dig en härlig start på helgen!!

Påhittig =)

Kolla vad vår påhittiga son gjorde medan jag gick till toaletten och torkade Ella. "Titta mamma, tågen har hinder" Älskade busunge!!

Handikappad??


Jag har lyckats glömma kvar min mobil på jobbet å nu känner jag mig helt handikappad utan den... Inte för att jag egentligen behöver den. Jag ska inte ringa el sms:a någon, jag väntar inga samtal, men ändå saknar jag den=( Va skadad man är, haha ;-) Tror att det kan vara bra att vara ifrån den ett tag iofs.
Jag och barnen ligger i soffan, tittar på bollibompa och äter honungsmelon. Det börjar bli lite väl klafsigt nu ser jag. Bäst man springer efter lite papper!!
//HejSvejs!!

Föräldramöte och minusgrader...

Det här blev en lång dag. Kom hem för ett litet tag sen. Åkte direkt från jobbet till barnens förskola där det var föräldramöte på Ellas avdelning. Det var ett bra föräldramöte. Lagom långt och så visade dom bildspel med foton av barnen och bjöd på fika.
I morse plockade jag fram barnens vinterkängor...fasiken så kallt det börjar bli nu. Å då e vi inte i närheten av förra årets 25 minusgrader! Tur att vi åker på semester i Januari =) Då slipper vi ju några veckor av vintern.
Nä, nu ska jag hoppa i mjukisbyxorna invänta Grey´s Anatomy!! =)
//Trevlig kväll!

Städat & kraschat ;-)

Slutade tidigt idag. Hann med en massa nytta hemma innan det var dags för middag. Dammsög, skurade golv, dammade, vek tvätt, hängde tvätt och plockade leksaker. Gillar när det är nystädat =)
Men efter middan blev det totalkrasch i soffan! Frös och kände mig jättehängig. Tog en varm dusch och har sen legat i soffan mer eller mindre hela kvällen. Känner mig lite piggare nu och ska förflytta mig till sängen i stället.
//God natt!

Helgen...

I lördags åkte vi med Emil till aquaria.Våra vänner Åsa och Andreas och deras barn följde också med. Emil tyckte det var skoj att få åka buss och titta på alla fiskar. Jag tyckte också att det var ganska roligt. Fast jag trodde nog att det skulle vara lite större.
En rocka.
En sån här skulle jag vilja ha i akvariet.
Mera fiskar...
Sjöstjärna.
Emil i cafeterian, i väntan på sin glass =)
__________________________________________________________________________________________
På kvällen var jag ut och åt tillsammans med tjejgänget! Det vart en toppenkväll med god mat, god dryck, födelsedagssång, dans och mycket skratt!! Jag fick present och härlig skönsång inne på restaurangen =)
I morse kändes det nästan som jag hade lite träningsvärk i benen av allt dansande.....det går bara utför efter att man fyllt 30 haha ;-)
Jag och Magnus syster Annika hade fått låna sovplats inne i Norrtälje. Väldigt bekvämt, (Tack Lisa).
Vi blev upphämtade idag på fm av Annikas sambo och åkte ut tillsammans till svärföräldrarna på Rådmansö. Magnus och barnen var redan där, då de sovit där i natt. Vi blev bjudna på farsdagslunch och tårta. På em åkte vi hem en liten sväng innan vi for iväg till mina föräldrar på farsdagsmiddag och så lite mera tårta.=)
Kära lilla pappa fick en serietidning med ÅsaNisse och lilla Fridolf (Han har lite lustig humor min pappa).
Magnus har fått en tröja av barnen... el ja, jag har väl hjälpt till lite ;-)
Nu har jag krypit ner i sängen och ska zappa lite på tvn innan jag somnar.
//Sov så gott!

TacoFredag och Aqvaria =)

Hejsan Svejsan!
Här blev det tacos till middag i dag. När alla ätit klart och vi skulle börja plocka undan passade Ella på att lägga beslag på det som var kvar på tacofatet.
I morgon ska vi åka till Aqvaria med Emil. Jag har aldrig varit där, så det ska bli roligt! Ella ska få vara med sin farmor och leka under tiden.
Sen på kvällen blir det ut och äta med tjejerna. Har fått låna lite fina kläder av min lillasyster som jag ska prova ikväll.
Hoppas du får en trevlig helg!!

Morning morning!!

I går kom jag hem straxt efter 19.00, pussade på familjen, plockade fram kläder o dyl till idag,  duschade och kröp ner i sängen med barnen vid 20.00. Kunde knappt hålla ögonen öppna....men jag härdade ut och sysselsatte mig med att spela wordfeud, för det var ju Grey´s kl 21!! =) Det går bara inte att missa ;-)
Men ucsh va segt det var att komma upp i morse... vaknade med huvudvärk och lite ömmande bihålor. Hoppas verkligen att det försvinner till helgen. För på lördag ska jag ut och äta med mina tjejkompisar =) Då ska det firas att jag fyllt "tant" haha ;-) woop woop!!
Nu ska jag gå och namnmärka en av Emils nallar som han ska ta med sig förskolan. Där ska dom ha nalledag idag och alla barn får ta med sig varsin nalle, bok och komma i pyjamasen om man vill, mysigt =)
//Ha en fin dag!

I love my life!

Efter att ha stött på många motgångar genom åren och inte riktigt vetat vem jag är egentligen.... Så känner jag efter typ 30 år ;-) haha,  att jag verkligen hittat mig själv. (Bättre sent än aldrig).
Jag älskar att vara mamma till mina två små underverk, vi har ett mysigt hem (som visserligen behöver en del renovering, men det gör inget), jag trivs på mitt arbete, vi är friska och välmående och jag har dessutom min älskade sambo som stöttar och finns här i vått och torrt! Jag är så glad och tacksam för min fina famlj!
//Jag bara ville säga det =)

Inte igen...

Idag ringde dom från barnens förskola och sa att Ella blivit jättekladdig i ögonen...(oh no! tänkte jag, mera vabb)
Det verkar som att hon fått ögoninflammation, men ganska lindrigt dock. Nu e de bara att badda, badda, badda.

Pruttmorgon!

Usch den här dagen började inge vidare. Ella har hostat och bökat i natt med....så inte mycket sömn den här natten heller. Såg ut som en fågelskrämma med mörka ringar runt ögonen när jag klev upp i morse! Tur att man har en snäll sambo som fixar frukost och kaffe =)
Efter att ha mått som en prutt hela morgonen, tog jag ett 30 minuters pass på crosstrainern och en lång dusch efter det. Å vips kände jag mig som en ny människa! =)
På eftermiddagen åkte vi hem till barnens farmor och farfar. Där blev vi bjudna på älgstek till middag. Himlans gott var det! Tycker det är så kul att bli bjuden på sån mat man sällan gör själv.
Nu har vi satt oss soffan och slagit på tv:n. Jag har just druckit en kopp varm choklad med vispgrädde, mumma!
Jag var kanske liiite för generös med grädden, för det började rinna choklad längs med kanten och ut på bänken....
Hoppas du haft en bra helg!

Kalas!

Nu är vi hemma igen. Kaffe - check, sockerkick - check, tupplur i bilen på vägen hem, dregglandes med gamnacke - check!
Jag tycker att det är så mysigt att åka hem till mormor. Man tänker genast tillbaka på en massa barndomsminnen man har =) Hon e så rar och gästvänlig min mormor!!
Nu har det börjats med middan här hemma. Det blir en riktig slapparkväll ikväll. Vi stannade till på flygfyren på hemvägen och köpte glass och lite annat gott.
Mina favoritkillar!!

Hosta & Kalas

Hade en jättetrevlig kväll med mina kollegor igår. Åt en grekisk hamburgertallrik med klyftpotatis. Den var väldigt god!
Det blev dock ingen skönhetsömn i natt..... Ella har varit hostig och har sovit oroligt, så vi sov på soffan hon och jag. Rätt trångt och bökigt. Tror att jag har sovit ungefär tre timmar i natt =( Får kanske ta en middagslur senare idag ;-)
Vi ska åka till min mormor och Carl-Ove lite senare när barnen ätit lunch. Carl-Ove fyller år så det vankas tårta. Jag kan nog behöva lite kaffe och sockerkick ;-)
//Hej så länge!

Go morgon fredag!

Go morgon!
Vi sitter i soffan och äter smörgåsar. Det känns som att det här kommer att bli en bra dag. Vet inte varför, bara har en sån känsla=)
I kväll ska jag gå ut med jobbet och äta. Det kommer nog bli riktigt kul!
//Hoppas du får en härlig start på helgen!!

Sockerkaka och tårar....

Nu är mina älsklingar hemma igen! Emil och mormor bjöd på kaffe och sockerkaka här hemma när jag kom från jobbet. Väldigt trevligt =)
Efter middan åkte vi med barnen till Jolarkliniken. Det var dags för Emil och Ella att ta 1:a vaccinsprutan mot hepatit A och B. (Inför Thailandsresan i januari) Det tyckte dom inte om, för att uttrycka det mildt!! Jag höll i Ella, hon vred sig som en mask och skrek och grät. Magnus höll i Emil och han vart lika olycklig han =( Efteråt snyftade Emil flera gånger " dumma sprutan slår Emils arm"!
Stackars barn.... Det gör ju så förbaskat ont i mammahjärtat att se barnen så ledsna=( Även fast man gör det för deras bästa.
Jag tror inte att det bli någon enkel match att ta 2:a sprutan om 3 veckor direkt. Då lär väl barnen vilja vända i dörren....
Nu ska vi lägga oss i sängen och läsa gonattsaga!
//Sov så gott!

Nästan lite för tyst...

Jisses vad tyst det är här hemma.... Är inte van vid att vakna upp och det bara är jag i huset. Ingen som säger: "mamma mera macka", "mamma kan du hjälpa mig", "mamma kan du leka", "mamma Ella förstör" och ingen som far runt och tar och sprider saker i hela huset. Känner mig nästan lite ensam, fast det är rätt skönt med lite egentid på morgonen.
Jag känner mig fortfarande mätt efter gårdagskvällen =)  Så det gick bara i lite youghurt och kaffe (ett måste) till frukost idag.
//Ha en fin dag!

Sushi =)

Ikväll är det bara jag och sambon hemma. Barnen är hos sin mormor och morfar. Dom ska få sova där och leka hela dagen i morgon.
Vi har brett ut oss i soffan och ätit sushi. Snart åker påsen med smågodis fram också!
//Ha en fin kväll!

RSS 2.0