Inget höjdarinlägg det här inte...

Idag har jag inte så mycket att berätta för dig... Hm....kommer faktiskt inte på nånting att skriva. Sorry =( Känns som att mitt huvud går i slowmotion just nu. Sov fruktansvärt dåligt i natt... Hoppas på lite bättre sömn nu i natt så kanske det är ordning på hjärnkontoret i morgon igen ;-)

SjukTisdag...

Imorse vaknade Ella med feber....=( Båda två är förkylda, lite småhostiga och har hög feber. Så det blir till att vara hemma hela veckan och kurera sig. Vi var iväg till husläkarna nu på em för att kolla så att barnen inte har några streptokocker. Men det var det inte, så inget pencillin. Vi hade velat att dom tog prover på mig och Magnus oxå, så att det inte är så att vi går runt bär nåt....men nej....det hade dom inte tid med!?! Bra ställe det där :-/
På hemvägen stannade vi till och köpte med oss lite vitaminer, glass=), medikamenter och en ny DVD.
.
Idag fick jag ett bra tips på en hemsida av min snälla kollega Sofie, där man bl a kan köpa billiga skärmskydd och skal till mobiler. www.fyndiq.se
.
Nu ska vi äta fruktsallad =)
//Hej hej!

Feber, fikabesök & dockor...

Emil stackarn har haft hög feber hela dan. Han har legat i vår säng nästan hela tiden och sett på tecknat eller sovit.
Ella (som verkade tycka att det var lite kyligt inne) kröp oxå upp i sängen och mös en stund.
.
Snälla morfar (som har sportlov, fuskigt) kom förbi och hade med sig rulltårta och vispgrädde. Inte dåligt på en måndag! =)
.
Ella har ägnat större delen av dagen åt att pyssla om sina dockor.
Kan misstänka att Ella har inspirerats av sina pedagoger på förskolan =)
Att ha mössa på hos oss verkar vara viktigt ;-)
Gärna villa man ju försöka låna kameran och fota själv...

Gissa vad jag gör....?

....VABBAR!! Men bara i dag, i morgon tar Magnus över =)
Emil älsklingen har fått 40 grades feber i natt och hostar/snorar =(
Själv känner jag mig lite tjock i halsen i fortfarande. Har just gjort i ordning en kopp te med honung, som jag hoppas kan hjälpa lite.
//Ha en fin dag!

Det våras för våren..

20120226_120243 (MMS)

Titta!! Vår syrénhäck har börjat knoppa =D Härligt att våren verkar vara på intågande. . Jag vaknade med huvudvärk och halsont i morse... kände mig lite febrig oxå. Men efter ett par iprén och en kopp te mådde jag bättre. Vi tog en liten sväng till mamma och pappa efter lunch. Lillebror och min moster Ingrid och hennes lilla bustroll till hund Midget kom oxå. Där fick vi mangomuffins och kaffe, mums. . Nu ligger vi och tar det lugnt i soffan med magarna fulla av gulaschsoppa och ostfrallor....(eller ja, iaf jag och Magnus). //Hej svejs!


1:a grillningen i år ;-)

Jag började dagen med att bränna av en löprunda på 7 km efter frukost. Så jäkla skönt! =) Bra start ;-)
Sen vart vi sugna på grillad korv. Så vi gick ut hela familjen och släpade fram den gamla klotgrillen.
Dock fick vi äta inomhus, då det började regna på oss...
Emil skottar av altanen
Ella får skotta med lilla spaden ;-)
Det var jobbigt mad allt skottande....Efter vi ätit gick Ella och la sig i vår säng och tittade på "Pippi Långstrump". Efter 10 minuter somnade hon =)
.
Ikväll ska vi fara iväg till Älmsta och fira Magnus syster som fyllde år i går.
//På återseende!

Go kväll

Jag ligger redan nerbäddad i sängen, skönt =)
E mätt i magen efter att ha ätit hemmagjorda hamburgare och popcorn.
Väntar på att "Modern family" ska börja, sen blir det sussa kudden. Ella somnade i vår säng och ligger här bredvid och snusar så sött =)
I dag har jag hämtat ut min nya telefon. Min HTC har krånglat i flera veckor, så nu vart det en Samsung galaxy S 2 istället. Bra att jag har hela helgen på mig att lära mig den.
//Sov så sött!

Värdelöst vetande

Tycker det har varit mest skit på tv:n sista tiden. Men till min STORA lycka börjar "Modern family" i morgon och om 1 1/2 vecka är det äntligen "Grey´s Anatomy" igen =)  Det är två av de få serier jag följer. Men nu i veckan har jag börjat titta på "Sons of anarchy" på tv11. Tror att det är repriser av 1:a säsongen. Jag har inte hört talas om serien innan men jag fastnade ialla fall direkt! Så nu längtar jag tills klockan blir 21.00 ikväll och jag kan titta vidare =) Ska äta middag och åka till NTC och träna först.
Vad följer DU för serier?

Skitväder =(

Usch och fy vilket trist väder det varit i dag. Det är bokstavligt talat en isgata ner till parkeringen :-/ Måste nog ta och salta där ikväll, så vi inte slår ihjäl oss i morgon bitti. Nä, mer plusgrader så snön och isen försvinner!
Vi har hållit oss inne hela dan och lekt "Rorri Racerbil", spelat spökspelet, tittat på film och ritat. Ritat massor!! Tror vi har tecknat upp ett helt ritblock idag.
Ella provsmakar en krita, haha...
Emil har ritat en fisk! Visst e den fin? Den har t o m fått fenor och stjärt =)

Vabbrekord

Såg på nyheterna nyss att det är rekordmånga som vabbar just nu. Jepp, jag e en av dom ;-)
Av lite olika anledningar så blir det oftast så att jag är den som är hemma med barnen när dom är sjuka.
.
Jag ser fram emot att få gå och jobba i morgon =) (Det är knappt jag törs skriva så, då blir väl jag el Emil dålig bara därför)
Men det blir lite segt att gå runt här hemma... Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för att göra idag. Både Emil och Ella är rätt duktiga på att sysselsätta sig själva. Ibland får man vara med och leka och ibland verkar man mest vara ivägen ;-)
Städat överallt har jag ju redan gjort ;-) Tvätta kan man ju alltid göra förstås... det berget slutar aldrig att växa, haha!!
//Ha en bra dag!

Rastlösa jag.....

Idag är det jag som är mest rastlös...fruktansvärt rastlös!! Det har resulterat i att jag på fm dammsugit, dammat, tvättat, vädrat sängkläder, planterat om blommor och hjälpt Emil att sortera duplo/lego. Ellan somnade just, så snart ska jag ta och sätta igång med att göra lasagne.... och så får jag inte glömma att ta upp semmelbullarna ur frysen. De e ju fettisdagen idag ;-)
.
Ella mår mkt bättre idag. Hon äter ganska hyfsat, de e skönt =) Men hennes mage e inte riktigt okej alltså... de e nästan man behöver klädnypa på nosen under blöjbytena...;-)
Vi kommer att vara hemma i morgon med. "48 timmars-regeln". Hoppas, hoppas, hoppas att vi andra har klarat oss nu. De e ingen av oss som känner sig dålig än så länge ialla fall.
.
Nä nu hojtar sonen att han tycker vi ska spela "spökspelet"!
//Ha de!

Sjuklingen...

imag0455 (MMS)

Lilla gumman =) Hon har slutat kräkas men äter knappt nåt och är rätt avslagen... Dagen har varit rätt lugn med fokus på tvätt, tvätt, tvätt och mys i soffan. Emil stackaren (som får vara hemma för säkerhetsskull) blev rastlös på eftermiddan. Så när Magnus kommit hem och vi hade fått i oss lite mat, gick jag och Emil ut en tag och lekte i snön. Det var skönt med lite frisk luft ;-) //Hej hej!!


Suck!!

Det blir inga ballonger och tårta den här veckan iaf.... J-vla magsjukan kom och hälsade på i morse!!
Ella skruttan har kräkts sen 03.30 i morse... =( Tvättmaskinen kommer gå på högvarv idag då alla Ellas och våra sängkläder måste tvättas...å mina fårskinnstofflor som hon lyckades pricka...
Nu ska det knapras vitpepparkorn å hålla alla tummar och tår för att vi andra klarar oss!! Jag verkligen hatar magsjuka...

Bambi och SöndagsStek...

Jag var lite hurtig på fm och sprang 5.3 km! =) Men det var lite slirigt....kände mig lite som Bambi på hal is emellanåt. Väntar nog med nästa springtur tills snön och isen smällt undan lite mer. När jag kom hem var jag alldeles öm i ljumskarna för att jag spänt mig så mkt :-/
.
Efter lunch åkte vi iväg till svärföräldrarna på Rådmansö. Emil och Ella var rastlösa, högljudda och for runt likt två studsbollar här hemma, så det var skönt både för öron och nerver att komma iväg ett tag ;-)
Vi blev bjudna på söndagsstek och glass till efterrätt!
Farbror Stefan kom också dit. Han fick läsa saga med båda barnen i knät =)
//Kram på er!

Pinsamt!!

Stände av mellodifestivalen under Ranelids framträdande igår....SÅ PINSAMT DÅÅÅLIGT!!!!
Å vad läser man på aftonbladet idag???? Han gick direkt till globen??!!??
Ofattbart......

Mitt mkt onödiga inköp...

imag0452 (MMS)

...men sååå fin å mysig =)


Ellas thuns-inköp...

imag0453 (MMS)

...en duschcreme till brorsan oxå ;-)


Det blev en utflykt hit idag =)

imag0451 (MMS)

Emil och Magnus åkte iväg för att bada i badhuset i dag. Ella stackaren har fått en infektion och får inte bada. Så vi tog en tur till Thun´s istället. Vi plockade upp mamma och pappa i Edsbro först, som oxå ville hänga med=) Jag skulle inte ha något speciellt men jag hittade lite ändå. Bl a present till ett födelsedagsbarn som snart ska firas =) Annars köpte jag ett par pyjamasar och strumpor till Ella, duschcreme till barnen och en egentligen onödig men JÄTTEFIN kofta till mig! Kan visa dig senare. Innan vi åkte hem gick vi på cafeét och fikade. Snälla lilla pappa bjöd =)


Ingen sovmorgon här inte...

Blir väckt kl.05.45 av Ellan som ropar "mamma, mamma, mamma, fajfaj" (high five). Nu ligger vi i sängen allihop och tittar på "Dora utforskaren".
Kanske man skulle ta sig ett morgonpass på crosstrainern innan frukost? E ju ändå pigg och uppe nu ;-)
//Hörs senare!

Fredagsmyyys...

imag0449 (MMS)

Mjukisbyxorna på, rumpan parkerad i soffan, fötterna uppslängda på soffbordet och godisskålen framtagen =) Trevlig helg på er!!


Morgondrink ;-)

imag0446 (MMS)

Jag köpte ett gäng såna här celsiusburkar i olika smaker på gymmet igår. Dom ska tydligen öka förbränningen ;-) Måste ju provas!=) Den här fick funka nu på morgonen (dom innehåller ju en del koffein oxå, perfekt när man klivit upp 05.20). Frukost blir det på jobbet lite senare på morgonen. Nån annan som testat dom? //Ha en fin dag =)


NTC...

Ikväll har jag varit på Norrtälje Träningscenter och trampat mig igenom ett spinningpass!
Måste ju träna upp kondisen nu ;-) Vi har fått friskvårdscheckar (SUPERBRA!!) av jobbet så jag köpte ett klippkort där... Blir lixom liiite enformigt att stå på crosstrainern hemma hela tiden.
.
Förresten hämtade jag ut mitt paket från MeAndI idag =) Nu får våren ta och snabba sig, så jag kan börja använda mina shorts och 3/4 mjukisar.
//Sov så gott (Imorn e de fredag yeay!)

Let´s Dance!

Läste just på Aftonbladet att "Let´s Dance" börjar den 30 mars!!=) Jag trodde att tv4 lagt ner programmet...men så var det inte...(till min lycka) Det har tydligen senarelagts för att ge utrymme åt "The Voice". Pernilla Wahlgren och hunken Marcus Schenkenberg har tackat ja. Jag har alltid gillat "Let´s dance" och kommer garanterat att titta varje fredag!

Lite piggare =)

imag0444 (MMS)

Idag har Emil varit ganska pigg. Vi har spelat "spökspelet" mååånga gånger (tappat räkningen), byggt med lego, duplo, ritat och lagt pussel. Men efter att vi hade ätit mellanmål var tempen uppe i 38.5 igen...typiskt :-/ Så i morgon ska Emil få leka med mormor ;-)


Han kan ibland han ;-)

imag0442 (MMS)

Men så har han en fusklapp i plånboken oxå ;-) haha... Jag skrev en lapp åt Magnus förut med tips på vad jag kan tänka mig få på speciella dagar! =) (Man får ju inte vara dum, hehe...) Å tulipaner är en av mina favoritblommor =)


Hjärtlig dag =)

imag0441 (MMS)

Hur firar ni dagen (om ni firar)? Vi gör inget märkvärdigt men, vi kommer att äta våffelhjärtan med sylt och grädde ikväll! Hoppas DU får en riktigt fin alla hjärtans dag, oavsett om du firar eller inte =) //Kram!


Vabb vabb vabb ....

imag0439 (MMS)

Idag ringde dom från Emils avdelning. Han frös, kändes varm och var allmänt hängig =( Så jag åkte från jobbet så fort jag kunde. När vi kom hem hade han 38,8 i temp. Vi fick i oss lite mellis och nu ligger vi i soffan och ser på tecknat, "Piff & Puff" =) Den gången vi lyckas vara friska och kunna gå till jobbet/förskolan i en HEL vecka, ska fasiken firas med ballonger och tårta!! För det var lääänge sedan...


Produktiv dag =)

I dag har vi hunnit med en massa...t ex är resväskan nu urplockad ;-) hehe...
Vi har dammsugit, skurat golven, dammat, varit ute på prommenad med barnen i pulka/snowracer, tvättat, bäddat med rena lakan i sängen, bakat semlor, stekt raggmunkar, sprungit 4 km, och läst böcker med barnen=)
Magnus har installerat den nya toalettstolen oxå! Medan han gjorde det tog Ella en "tupplur" (på 3 timmar) och jag och Emil la pärlplattor. Det var inte igår man gjorde det, haha.... Tror inte jag e så flink i fingrarna längre, det var lite pilligt även för mig ;-)
Känns som att det här typ vart ett skrytinlägg :-/ Men det var inte meningen =( !
.
Här kommer lite bilder från dagen...
Semlorna kallar!!
//Ha de!!

En tripp till Uppsala mm...

I morse drog vi iväg efter frukost mot Edsbro. Där lämnade vi Emil och Ella hos mormor och morfar. Sedan åkte jag och Magnus till Uppsala. Där tog vi först en sväng på IKEA och inhandlade lite "bra-att-ha-saker". Sen var vi in på Bauhaus och inhandlade en ny toalett. Vi passade även på att titta på lite kakel, klinker, badrumskåp, badkar och lite annat till vår badrumsrenovering senare i vår =) Innan vi åkte tillbaka för att hämta barnen var vi in en snabbis på citygross också. Där inne kände jag mig helt "vilse i pannkakan"! Har bara varit där en gång tidigare när det var nyöppnat.
Ganska välfyllt ;-)
.
Emil, Ella, mormor, morfar och Tove hade varit ute och åkt pulka och grillat korv. Titta gärna in på www.berits.blogg.se och se på bilder från deras mysdag=)
.
Till middag åt vi ungstekt lax med rotsaker och kall dillsås, mumma!
.
Jag avslutade den här dagen med en varm dusch, ansiktsmask och lite smågodis.
Pretty......uggly ;-)
Det här med gurkskivor på ögonen förresten... e det verkligen bra, el e det en myt?
//Hoppas du har en fin helg!

Kaffespill och reafynd

Morgonen började inge vidare.... Magnus hade redan åkt till jobbet och barnen sov. Så jag passade på att njuta i lugn och ro i soffan med min frukost. Lugnet avbryts när jag på något sätt lyckas tippa kaffekoppen över mig och min vita tröja!! Fan fan fan, svor jag lite tyst för mig själv ;-) Det va bara in i badrummet och skölja rent så gott som möjligt.
Jag blev på lite bättre humör när jag möttes av en strålande sol, då jag skulle starta bilen =) Men rackarns vad kallt det var...-21 grader...
.
Innan jag åkte hem hann jag med en liten sväng på Lindex. Ella har vuxit ur nästan alla byxor, så det behövde inhandlas. När jag plockat åt mig 3 par byxor, ett par strumpor och är på väg till kassan hittade jag den här...
Fin va?! =)
Detta kallar jag REAFYND!
//Önskar dig en fin start på helgen!!

Mitt på köksgolvet....

imag0438 (MMS)

....ligger den här. Jag kan nästan känna hur den riktigt blänger på mig! I en och en halv vecka har den legat nu :-/ Å jag bara orkar inte ta itu med att packa upp den. Det måste ha krupit in en latmask i mig ;-) Jag får så dåligt samvete, så till helgen måste jag nog ta mig i kragen. Ella har dessutom börjat att både packa i och ur saker haha... Kan bli spännande och se vad det är man packar upp sen. I morgon är det fredag hörrni =) Jippie!!! Å jag jobbar kortdag, jätteskönt! ( Kanske jag borde sätta fart med att packa ur väskan då... ) //Ha de =)


Tjejmilen 2012!!

Jajemen!! Idag anmälde jag mig till tjejmilen den 1 september....i en startgrupp med tidtagning. Å varför sikta lågt när man kan sikta högt? ;-) Jag ska minnsan springa milen under 50 minuter har jag fått för mig, haha =) Vi får se hur det går, men jag ska verkligen anstränga mig för att fixa det!! Ingen annan som är sugen på att hänga med?

Nya favoriten!

imag0436 (MMS)

Kolla vad jag hittade på flygis!! Saltlakrits + choklad = I love <3 <3 <3 Finns bara i Limited edition, så jag måste nog bunkra ;-)


Sommarens picknicksmörgås?

imag0435 (MMS)

Hittade det här smörgåsreceptet i min mama tidning. Tycker det låter jättesmarrigt och kommer garanterat att prova göra den =)


Eftermiddagsbak

imag0433 (MMS)

Jag och Emil svängde ihop en kakdeg nu på eftermiddan. Vi hade inget recept utan hittade på ett eget (mest jag, annars hade kakorna innehållit både ketchup och svartpeppar). Dom blev jättegoda! Kardemummakakor kallar vi dom för =) Typ såhär gjorde vi: Rörde ihop (med elvisp) 75gr smör med 1 dl socker och 1 tsk vaniljsocker. Sedan hade vi i 1.5 dl mjöl, 3/4 dl havregryn, kardemumma och ca 1 msk sirap. Sen rullade vi "korvar" av degen och la på en plåt och plattade till med en gaffel. Sen gräddades "korvarna" i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter! När dom svalnat något skar vi sneda kakor och mumsade i oss en varsin med ett glas kall mjölk =) (Alla mått är väldigt ungefärliga) ;-) Ellan ligger på febergräns och näsan rinner som en kran, så det blir en dag hemma i morgon med. //Ha de gott!


Sjukling...

Det där med att hålla tummarna funkade inte.... Ellan fick feber och har nu sovit i över 12 timmar.
Så det blev till att vabba idag. Emil ville vara hemma och mysa han med, så då får han det =)
Stackars mina kollegor... när jag inte e på semester så vabbar jag mest =( Jag tycker vi borde få slippa vara sjuka mera nu på ett tag!
//Hörs senare!

Söndagsturné

Dagen började med att jag hasade runt i pyjamasbyxorna fram till lunch. Rätt skönt ;-)
Efter lunch åkte jag och Ellan i väg på en liten turné. Vi började med en fika hemma hos Johanna och Filip i Malsta. Efter att jag och Johanna tjattrat klart och vi hade tryckt i oss en massa gott, fortsatte vi mot Edsbro. Mamma min hade MeAndI party! Hittade en massa fint både till mig och barnen =) Jag bestämde mig till slut för ett par shorts och ett par capribyxor till mig och en klänning med matchande mössa till Ella. Emil får senare, då jag själv ska ha en träff lite senare i vår =)
På vägen hem stannade vi till på flygis och handlade lite också.
.
Magnus och Emil for iväg till kusinerna i Älmsta efter lunch. Dom har åkt skridskor, lekt och fikat. Verkar som att dom me haft en mysig eftermiddag=)
Det var inte helt lätt ;-) Här får Emil lite uppbackning av Stefan.
.
Väl hemma har vi avslutat dagen med att vräka i oss pizza och avocadosallad! Nu ska vi hålla tummarna för att Ella piggar på sig till i morgon. (Hon har nyst hela eftermiddan och näsan rinner....)
//ByeBye

HemmaLördag...

Idag har vi bara varit hemma och tagit det rätt lugnt. Jag började med ett pass på crosstrainern i morse (välbehövligt). Det har vräkt ner en del snö, så skottat har vi också gjort.
*
Magnus föräldrar tittade in på en fika mitt på dan. Lena hade med sig datorn så vi fick titta på alla foton som dom tagit under vår semesterresa =) Känns jättekonstigt att det bara var en vecka sedan som vi låg vid poolen och hade hade de gött.
*
Vi bjöd mamma, pappa, Johan och Tove på middag. Mycket trevligt! Vi åt fläskfilé med hasselbackspotatis, beasås och sallad. Till efterätt hade jag och Emil bakat kladdkakemuffins med daim och vispgrädde...(tur att man tränade i morse haha).
*
Fick veta nu ikväll att en gammal go vän blivit pappa för andra gången till en liten dotter =) Grattis Peter och Sara!!
*
Nu blir det soffmys framför tvn.
//Ha de gott!

Avkoppling

imag0429 (MMS)

Proppmätt efter tacomiddag, nyduschad och nerbäddad i soffan ska jag börja läsa den här =) Det är en fortsättning på en av böckerna jag läste på semestern. //Önskar dig en skön start på helgen!


Varma fötter,skottning, och apelsinfrossa!

imag0428 (MMS)

Jag är så glad för att jag har dom här stövlarna som värmer mina frusna fossingar nu när det är så kallt. Jag fick dom i 30 årspresent av min moster, kusiner och Nisse =) Dom kommer från powerboots, kika in på deras hemsida: www.powerboots.se Den här kvällen har jag ägnat mig åt att skotta vår parkering och gången upp till huset. (Istället för ett pass på crosstrainern,hehe) Å precis som förra året och året innan det, så står jag och svär för mig själv över att vi inte införskaffat en sloda!! Det blir ett jäääkla skyfflande utan ;-) Kanske dax att ge sig själv en spark i häcken och ta och köpa en nu! Jag har förresten fått dille på apelsiner. Dom e ju så söta och goda nu. På flygis kostar dom dessutom bara 7,90 kg =) Både igår och idag har jag mumsat i mig 3 stycken. Måste dit i morgon och köpa fler!! //Ha de!


Tröttmössor

imag0427 (MMS)

Ikväll härdade Emil och Ella ut ända till 18,45. Dom somnade i vår säng tittandes på "Thomas tåget". Jag hyser en viss förhoppning om att dom sover åtminstone till kl06,00 i morgon =) Hoppas hoppas!! Detta är för övrigt mitt 100:e inlägg här på bloggen. Inte dåligt va? ;-)


Jäkla tidsomställning....

Barnen somnade kl 17.00 igår. Kl 02.00 tyckte Emil att vi skulle titta på bollibompa, men efter att ha mutat honom med en flaska vällning somnade han lyckligtvis om efter en stund. Kl 04.00 var det dax för uppstigning!! De senaste 2 timmarna har jag ägnat åt att titta på gamla komediserier på tv som "pantertanter"och "nanny", medan barnen har röjt runt i vardagsrummet med duplo, lego, tåbanedelar, dockor och pussel. Det ser ut som att det har smällt en leksaksbomb här inne.
Känns som att det här kommer bli en lååång dag, då jag har min sena dag på jobbet oxå.
Haha, jag längtar redan till helgen efter bara 1 arbetsdag ;-) Ska bli skönt när barnen hittat tillbaka till sina vanliga sovrutiner.
//HejSvej!

RSS 2.0