Tröttmössa & kassler!

Usch vad seg jag är! Känns som att klockan skulle vara mkt mer än vad den är. Sitter i soffan med fleecefilt och en kopp te och tittar på Emil och Ella som kör tåg runt vardagsrumsbordet, runt, runt, runt, runt..... När teet e slut är det nog dax för nattning av kidsen, lär ju somna då jag med ;-)
Tänkte dela med mig av ett jätteenkelt middagsrecept, som jag fick av en kollega idag.
*Strimla en bit kassler (ca 500 gr)
*hacka gul lök
*fräs i lite olja
*I med en burk creme fraiche och en skvätt mjölk
*salta, peppra och ha i en klutt tomatpuré
*Servera med ris el pasta.
Det bästa av allt var att det tog 20 minuter från det jag började tills maten stod på bordet! Å gott var det oxå =)
// sov så gott!!

Jääääst......

Jäser för tillfället i soffan med uppknäppta byxor. Känner mig som en strandad säl. Under fikat med tjejerna idag åt jag kladdkaka med vispgrädde (det var ingen liten bit) och till middag tröck jag i mig hemmagjord pizza...Kalorimätaren e på topp idag ;-)
Å i morgon ska jag jobba! Känns som det var evigheter sen. Nu får det bannemig vara slut på sjukbacillerna för ett tag. Nä man kanske skulle ta och försöka rulla ur soffan å gå och natta barnen.....
//Hej så länge!

Härliga Söndag

Härligt när man fick vrida tillbaka klockan 1 timme i morse! Det skulle man få göra varje Söndag ;-)
Jag har bytt batterier i några av barnens leksaker på fm. Vet inte om det var en sån bra idé för mina stackars öron. Men barnen tyckte ju såklart att det var jättekul. (Å det är väl huvudsaken).
Nu måste jag ta och hoppa ur pyjamasen som jag lunkat runt i hela morgonen och börja med lunchen. Sen på em ska jag iväg på fikadejt med tjejerna!
Mitt lilla husband <3
// Ha en fin söndag!

Fixa & trixardag!

I dag har vi haft en riktig fixardag. Vi har skruvat ner barnens studsmatta och ställt undan den, putsat fönstrena utvändigt, klippt gräsmattan (förhoppningsvis för sista gången i år), dammsugit, tvättat och hunnit med en varsin löprunda. Dessutom har vi byggt tågbanor med Emil...många tågbanor =)
Det vart en tidig middag idag, så vi gjorde i ordning räksmörgåsar nu på kvällen.
Fick lite sällskap under fönsterputsningen....
Sista hoppningen för i år!
Redo för en springtur! (tack lillebror för bidraget till mitt nya löparställ!)
Ella högg genast in på avocadon =)
Önskar dig en fin lördagskväll!

Tada!!

Tjusigt va?! El ja... kalasbra vart det kanske inte, men bättre än innan tycker jag.
Här har Idol skrålat på tvn hela kvällen, fast jag har inte tittat. Eftersom jag satt och trixade med designen har jag bara lyssnat med ett halvt öra ;-) Men jag tycker ialla fall att han Robin var jättebra! (Han fångade båda mina öron, haha).
Barnen är nattade och ligger å sussar...tror jag med ska göra detsamma snart.
Kram på er!

Parkera?

imag0302_1319817 (MMS)

Vardagsrumsbordet blev parkeringshus idag ;-)


Tålamod = noll!

Jag är totalt värdelös när det gäller tekniska saker! Jag har inget tålamod alls.... Ikväll har jag suttit och googlat och försökt kolla upp hur jag ska göra för att designa om min bloggsida. Så den blir lite mer personlig tänkte jag. Men NEJ, jag fattar nada! Blir lite frustrerad...men men jag ska nog försöka komma på hur jag ska göra....nån gång ;-) Får dras med den här sidan ett tag till.
Sov så gott hörni!

Busfrö

Idag på förmiddan glömde jag att hänga upp min handväska i hallen, så den stod kvar på golvet. Då var det en liten tjej som tog tillfället i akt att packa ur allt som låg där i och sprida runt det i heeela huset!! Trodde att jag efter mkt letande hittat allt men nyss hittade jag mitt ena läppglans i tvättmaskinen....busfrö =)

Wordfeud

Usch, det verkar inte bättre än att jag oxå fastnat i "wordfeudträsket".... Om någon vill spela så heter jag Katrinps där. Ha en fin dag!

Vabbat & bakat!

Idag har jag varit hemma med Ellan och myst. Alla koppor har inte riktigt torkat än.
Jag hämtade Emil från förskolan lagom så vi kunde äta mellanmål hemma tillsammans. Sen bakade vi matbröd. Jättegoda! Jag hittade receptet från Arlas App som jag har i mobilen. Det är verkligen en jättebra App!
Trevlig kväll på er!

Vattkoppor =(

Idag har jag jobbat. Sambon har fått vabbat då dottern fick vattkoppor i torsdags. I morgon är det min tur att vara hemma. Lite trist tajming av kopporna att dyka upp nu när det är fotografering på barnens förskola i morgon =( Men men... sonen kan i alla fall vara med på gruppfotot på sin avdelning.
Funderar på om jag ska ringa till "Kettis foto" och höra om dom kan ta syskonbild och vad det kostar i så fall. Eller vet ni någon annan som fotar?? Vill så gärna ha ett "proffsigt" foto av barnen.
Annars har eftermiddan/kvällen flytit på som vanligt med middag, disk, lek, plock och fix. Har också tagit mig tid att namnmärka alla nya kläder jag handlade till barnen i helgen. Nu blir det soffläge när barnen somnat.
Sov så gott!

Ullared!

I går morse kl 06,00 hämtade jag upp mig kollega Cicci & sedan brummade vi iväg mot Ullared. Efter ca 6 timmars bilresa kom vi fram och möttes av fullpackade parkeringar! Vi vart guidade runt till baksidan av gekås där vi fick stå vid personalingången. Sen vart det till att köa in i duggregn i 20 minuter. Men de delade ut "supersnygga" gula regnponchos till alla som ville ha. Haha, vi såg ut som kycklingar!
Väl inne lunkade vi runt och fyllde varsin kundvagn. Det flöt på riktigt bra därinne och var inte så himla trångt som vi befarade när vi stod utanför. En tidig middag uppe i restaurangen hann vi också med, men sen......gah!!! 1 timme och 10 minuters i köande för att få betala i kassan!!!! Rätt drygt =( Det gäller att "välja rätt kassa"
Vi kom fram till vårt boende vid halv nio, åt lite godis, packade om lite i kassarna och somnade sen ovaggade ;-)
Straxt efter 07.00 åt vi frukostbuffé och åkte tillbaka till gekås för lite kompletteringshandling. Å jag hittade allt jag ville ha (+lite till hehe). Skönt att nästan alla julklappar är inhandlade.
På vägen hem stannade vi till i Jönköping och åt lunch. Jag tog en vegetarisk lasagne. Dom hade kunnat meddela att den den innehöll en rackarns massa jalapênjos!! Vart lite överraskad när det började hetta i munnen, men var rätt god ändå. Fin utsikt hade vi ialla fall!
Nu ligger jag och Emil i soffan under varsin filt å myser. Härligt att få komma hem å pussa lite på barnen och sambon!
Hoppas ni med haft en trevlig helg!

Chokladpudding hos mamma och pappa!

imag0258_1319215 (MMS)

Chokladpudding hos mamma och pappa! Jag och barnen spenderar kvällen/ natten här, då sambon har tv-spelskväll hos oss med några vänner.


E jag sist elr?

Jaha...då har man skaffat sig en blogg då. Känns som att jag är sist i världen med att göra det, haha! Nu gäller det bara att underhålla den...hm... Tror att det mesta som kommer skrivas av mig kommer handla min familj och vår vardag. Kanske en hel del egentligen oväsentliga saker. Men om man inte gillar´t behöver man ju inte läsa´t ;-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0